Lučka uprava Poreč

Tehnički podaci luke Vrsar

Otvorena je tijekom cijele godine, ima 220 vezova u moru i 40-tak vezova na suhom. Ukupna površina akvatorija marine iznosi 38.074 m2, dok ukupna površina prostora na kopnu iznosi 3.243 m2. Vezovi u moru raspoređeni su na 5 pontona, jedan betonski mol i lukobran dužine 70 metara.

S obzirom da je dubina plovnog puta i vezova od 7 do 14 metara, omogućen je prihvat jahti i do 50 metara. U sklopu marine nalazi se tehnički servis "Fereli", sa modernom dizalicom kapaciteta 30 tona, dobro opremljenom trgovinom brodske opreme i rezervnih dijelova.

Posebnu kvalitetu daju moderno opremljeni sanitarni čvorovi, čiju čistoću i urednost gosti posebno naglašavaju i hvale, klimatiziranu recepciju gdje gosti marine mogu pogledati vremensku prognozu i dobiti sve potrebne informacije koje ih zanimaju, te luksuzni restoran "Trošt" sa vrhunskom gastronomskom ponudom.

Dodatnu ponudu predstavlja bežična internet mreža kojom je pokriveno cijelo područje marine. Charter usluga je kvalitetno zastupljena sa 3 charter iznajmljivača, Ams-yachting (jedrilice), Stecher sailing (jedrilice) i Orsera nautica (motorne jahte). U marini se također nalazi benzinska pumpa, mini market, mjenjačnica, a zbog blizine mjesta, gostima stoje na raspolaganju svi sadržaju mjesta.

Što se tiče tranzitnih vezova, marina Vrsar je zajedno sa marinom Rovinj jedna od vodećih marina na Jadranu. Najveći broj uplovljavanja u marinu ostvaruje se od lipnja do rujna, a vrhunac nautičke sezone postiže se u mjesecu kolovozu, kada je potražnja za tranzitnim vezovima toliko visoka da obilno premašuje ponudu. U marini Vrsar tada nastaje manjak vezova tako da su djelatnici marine prisiljeni uputiti nautičare u druge marine, npr. u Marinu Funtana koja je izgrađena 2003. godine i također je vlasništvo poduzeća Montraker d.o.o. Tržište je većinom orijentirano na zemlje Zapadne Europe gdje prednjače gosti iz Italije, Njemačke i Austrije uz turiste iz Slovenije i Švicarske,a razlog tome je blizina talijanske i slovenske obale.

Marketinške aktivnosti odvijaju se najvećim dijelom preko Udruge hrvatskih marina koja predstavlja stjecište korisnih i neophodnih informacija za nautičare i ističe se aktivnostima u promociji nautičkog turizma Hrvatske u emitivnim zemljama, a prisutno je na svim nautičkim sajmovima Europe. Što se tiče grafičkih sredstava tu je dominantan zajednički prospekt Marine Vrsar i marine Funtane koji se štampa na četiri jezika i to na njemačkom, engleskom, talijanskom i hrvatskom jeziku, sukladno karakteristikama ciljnog tržišta.

Marina Vrsar kao nautička destinacija navodi se u poznatijim hrvatskim i europskim nautičkim časopisima i vodičima od kojih su najpoznatiji Nauticus, Superports, Skippertipps, Plovidba, More, itd. Jedan od najvažnijih oblika same promocije je uljudnost, susretljivost i vrijednost svih djelatnika marine, krenuvši od mornara, recepcionara, čistačica, pa sve do uprave marine, čije su kvalitete najvažnije, te opremljenost popratnim sadržajima, a čime je marina Vrsar svojim dosadašnjim radom postigla zavidan uspjeh.

Dokaz tome je i osvojeno prvo mjesto u anketi provedenoj na poznatoj njemačkoj internet stranici posvećenoj nautičarima www.skippertipps.de, gdje se ocjenjivala najbolja marina u hrvatskoj 2005. i 2006.godine što se tiče čistoće i zaštite okoliša, čistoće sanitarija i prostorija, ljubaznosti personala, cijena i kvalitete popratnih usluga.

Dodatni poticaj djelatnika za radom daje i knjiga dojmova koja se nalazi na recepciji, u kojoj gosti upisuju samo pozitivne dojmove i pohvale.

Internetska stranica marine Vrsar (kao i marine Funtane) je www.montraker.hr gdje se mogu naći najvažnije informacije što se tiče nautičke ponude Vrsara i Funtane.

Objavljeno:

15.02.2016. 13:48h

Ostali članci kategorije